torstai 4. huhtikuuta 2013

Tilaustöitä

Sitähän sanotaan, että on hyvä antaa lasten kotona auttaa. Että antaa niille ikään sopivia tehtäviä, jotta voivat osallistua ja tuntea itsensä hyödyllisiksi ja osaaviksi. (Kaikki vanhemmat varmasti tietävät, että joskus tämä ns. tehtävien jako saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta ei siitä sen enempää nyt tässä. Eieiei! Älä kaada taikinakulhoa! Aaaa! Vielä ei saa lyödä vasaralla, isin sormi on alla!)

Yhdessä asiassa meidän viisivuotias apulaisemme on aivan lyömätön. Itse asiassa äiti on tässä hommassa vain materiaaliassistentti, ja mestari hoitelee loput: onnittelukortit! Ei tarvitse kuin vihjaista, että kortille olisi tarvetta, niin herra taiteilija virittelee puuvärinsä/tussinsa/siveltimensä valmiiksi ja ehtymättömästä idea-arkustansa kaivelee korttiin sopivan kuva-aiheen. Joskus assarinkin kuvatoiveita noudatetaan.

Isin synttärikorttia varten poika tiedusteli hienovaraisesti tulevalta sankarilta, mistä tämä tykkää. Vastaukset kahvista ja auringosta eivät ilmeisesti tyydyttäneet taiteilijan ambitioita, joten paperille alkoikin piirtyä Darth Vader valomiekkoineen, "koskatykkään TsaarWaashista". Äitiä vähän jännitti lopputulos. Mutta aivan turhaan - mestarin näkemys ei pettänyt tälläkään kertaa. Ja kyllä toiselle puolelle mahtui vielä piirtämään kahvikupin ja murokulhon isin aamupalaksi.





Tuo Darthin kaveri on Yoda. Ei ollut ihan varma taiteilija tästä asiasta kyllä.

Ei kommentteja: